Home / Blog / Song Pop: duiding, speeltips en advies voor hipsters

Song Pop: duiding, speeltips en advies voor hipsters

LATER LEZEN

De pubquiz is al een tijdje erg populair: samen met vrienden in een café laten zien hoeveel kennis je hebt. De popquiz is hier een variant op: de vragen zijn niet algemeen maar gaan alleen over popmuziek. Het spelletje Song Pop brengt de popquiz naar je mobiel: je daagt je vrienden uit om binnen een genre zo veel mogelijk nummers goed te raden. Song Pop is de laatste weken razend populair en wordt dan ook “het nieuwe Draw Something” genoemd (zie hier voor duiding van dat soort hypen).

Oud

Net als Draw Something en Wordfeud is het idee van het spel oud – in dit geval is het gemodelleerd naar het televisieprogramma Name That Tune. Die continuïteit met een eerder idee én de ruime selectie genres maakt het aantrekkelijk voor meerdere leeftijden: je kunt je vader verslaan (of door hem verslagen worden). Het enige nadeel: een chatfunctie ontbreekt. Om te klagen dat je een nummer heus wel wist of om iemands nederlaag in te wrijven is de speler daarom nog aangewezen op ouderwets whatsapp.

Viraal

Song Pop startte op Facebook en dat zien we terug in de manier waarop het spel gespeeld wordt: net als bij andere Facebook-games speel je in een toernooi van een week. Song Pop ging viral toen Mark Zuckerberg op 21 juni op zijn Facebook zei dat hij het spelletje verslavend vond. Inmiddels zijn er volgens AppData meer dan 7 miljoen maandelijkse gebruikers en 2 miljoen dagelijkse gebruikers.

Als je wel liedjes wilt raden maar als hipster geen meeloper wilt zijn, kun je ook concurrent What’s That Track spelen. Overigens kun je ook meer obscure playlists als Jazz kiezen.

Uitleg over het spel met (enigszins voor de hand liggende tips) vind je hier.

Song Pop is beschikbaar voor iPhone en Android, en via Facebook

CC Slider-foto: billadav

TAGS
DEEL DIT BERICHT