Home / Blog / De Charlie Charlie Challenge: lekker griezelen of Justin Bieber trouwen

De Charlie Charlie Challenge: lekker griezelen of Justin Bieber trouwen

LATER LEZEN

Stel, je bent 13 en je bent verliefd op Justin Bieber. Je droomt ervan om met hem te trouwen en je wilt weten of dat ook gaat lukken. Dan vraag je het gewoon aan een Mexicaanse demoon genaamd Charlie.

Media schreven de afgelopen dagen over de Charlie Charlie Challenge, een vorm van geesten oproepen. Je kunt Charlie vragen of hij er is (“Charlie Charlie are you here”) of hem de complexere vragen van het leven voorleggen, zoals in bovenstaand voorbeeld.

Horror is bij uitstek een genre voor tieners. Lekker griezelen met je vrienden, in een levensfase waarin je naief genoeg bent om er een beetje in te geloven en waarin het heerlijk is om je op te jutten met je vrienden.

Ik vond geen Nederlandstalige berichten waarin zorg werd geuit over de ‘trend’. Gelukkig maar. Toch zal er in evangelische kringen angstvallig worden gekeken naar deze berichten. Daar is Harry Potter soms zelfs verboden, omdat er in het geloof ook ruimte is voor geesten.

Mocht je te nuchter zijn om te geloven in Charlie Charlie, wij van Diep hoorden dat er verborgen boodschappen van de duivel in oude popmuziek zitten. Luisteren op eigen risico!

UPDATE 2/6/2015: Het blijkt te gaan om een met opzet gecreëerde hype, reclame voor een horrorfilm. Daarmee lijkt het een knappe marketingstunt (niemand had het door) maar misschien ook wel een bijzondere ineffectieve (niemand heeft het door).

DEEL DIT BERICHT