Home / Blog / Hoe je prinses in de parade van Disneyland wordt

Hoe je prinses in de parade van Disneyland wordt

LATER LEZEN

Elke dag trekt er een parade door de Disney-attractieparken, waarin alle Disney-karakters voorbij dansen. Het blijkt een felbegeerde baan voor Disney-fans, maar over de gang van zaken rond audities is weinig bekend. In NRC verscheen gisteren een reportage waarin redacteur Tristan Theirlynck onthult wat hij te weten is gekomen over dit proces tijdens audities in Amsterdam afgelopen april.

Ieder jaar doen 7000 mensen wereldwijd auditie voor de parade van Disneyland Parijs, slechts vier procent wordt aangenomen. De audities verlopen in meerdere rondes, in de eerste ronde moeten er karakterimprovisaties gedaan worden. Het leidt tot het wegsturen van tientallen mensen van de zo’n honderd kandidaten. Dat geeft niet: het vaker proberen mag. Castingdirecteur Copland in de krant:

“Het gebeurt heel vaak dat mensen naar elke auditie komen … We love it when people keep trying. Maar het is het niet waard. We zoeken een bepaald profiel, voor een bepaalde show. Als je eerste auditie niet aan dat profiel voldoet, is de kans klein dat je een week later wel slaagt.”

Kom niet vaker dan één keer per half jaar is het advies. Waar wordt naar gezocht?

  • Danstechniek
  • Publiekswaardering
  • Passen binnen het profiel
  • Passen binnen de geest van de parade
  • “Die extra Disney-‘spark’”
  • Een karakter kunnen spelen
  • De juiste lengte

Word je het niet, dan niet getreurd. Copland:

“Mensen kunnen hun passie ook in een ander gedeelte van het bedrijf kwijt. Wij noemen iedereen bij Disney een ‘castmember’. Of je in de parade meedanst of in de winkels of restaurants staat, je bent nog steeds een performer. Een entertainer.”

CC beeld: Medium69/William Crochot

TAGS
DEEL DIT BERICHT