Home / Blog / Iedereen kan games ontwerpen met Pixel Press

Iedereen kan games ontwerpen met Pixel Press

LATER LEZEN

Pixel Press is een nieuwe applicatie waarmee je eenvoudig games kunt ontwerpen. Het enige dat je nodig hebt is speciaal ontwerppapier (dat je gewoon uit kunt printen), een potlood en je verbeelding. Je tekent een gamewereld, scant het naar de app en Pixel Press zet het om in een echte game. De maker moet het spel dan testen en ‘inkleuren’. Het is niet nodig om code te kennen.

Je kunt ook de games van anderen spelen en beoordelen welk spel het beste is. In de beginfase kun je alleen nog Super Mario-achtige spelletjes maken, maar er komen snel ook puzzels en racegames aan. The Verge noemde Pixel Press een “potential gateway drug to game design” om aan te geven dat de app mogelijk jonge mensen aan zou zetten later games te gaan ontwerpen. Dat lijkt ons iets te enthousiast: de app is vooral een manier om een spel te personaliseren in plaats van dat er echt vanaf nul ontworpen kan worden. Denk aan ‘Iedereen kan schilderen‘ van Ravensburger.

De financiering van Pixel Press komt uit crowdfunding. Via Kickstarter haalde het bedrijf in 37 dagen $109.000 op bij 2.250 investeerders. De app gaat $10 kosten. Pixel Press hoopt later ook geld te gaan verdienen door in de app aankopen aan te bieden, voor speciale toevoegingen waarmee de gebruiker nog meer kan personaliseren. Ze willen ook merken aan zich binden die in de games kunnen adverteren.

DEEL DIT BERICHT