Home / Blog / Nieuwe sport: Lightsaber Combat (voor Jedi en Sith)

Nieuwe sport: Lightsaber Combat (voor Jedi en Sith)

LATER LEZEN

Lightsaber combatIn Italië kan het al acht jaar, en sinds kort ook in Engeland. Lightsaber Combat is de naam van een nieuwe sport die zo cool is als hij klinkt. Drie Italiaanse vrienden vroegen zich af hoe vechten met een lightsaber zou gaan. Ze hadden ervaring in de vechtkunst en creëerden op basis daarvan en Star Wars beeldmateriaal een nieuwe techniek. Er is geen officiele band met Star Wars, maar Lightsaber Combat is wel “the systematic realisation of an important aspect of the epic created by George Lucas, i.e. combating with ‘lightsabers'”.

De leiding is in handen van de council, de drie oorspronkelijke oprichters. Iedere lokale vestiging heet een order, en iedere groep die samen traint een clan. Nieuwe leerlingen heten Younglings. Ze kunnen benoemd worden tot Padawan op voorspraak van hun trainer. Na training kan je Jedi worden. Er zijn ook Jedi Masters en Grand Masters.

Zowel de dark side als de light side zijn mogelijk. Dit hangt af van de predispositie van de sporter. Als je gebalanceerd bent en eerlijk vecht ben je Jedi, als je de neiging hebt vals te spelen Sith. Ludosports heeft er nog twee kanten bij bedacht: de Pink Side voor alle vrouwen (megafaal, alsof Princes Leia ooit roze droeg!) en de Pork Side die barbecues regelt (wat dan weer zo gaaf is dat ik de council de Pink Side bijna vergeef).

Er is een Master Sabersmith die de lightsabers onderhoudt, in samenwerking met de Jedi Research Department. De lightsabers hebben een aluminium handvat dat een geluidskaart, een bewegingssensor en andere electronica bevat. Het lemmet is een zachte buis van polycarbonaat met weerspiegelende film. Het is mogelijk je lightsaber te modificeren.

Ondanks de Jedi-verwijzingen heeft Lightsaber Combat geen levensovertuiging – filosofisch dan wel religieus. Er zijn wel regels, waarvan SeCuRi de voornaamste is: SErvizio, CUra, RIspetto (service, zorg en respect).

Alle informatie van de site van Ludosports tenzij anders aangegeven. Gevonden via PSFK.

DEEL DIT BERICHT