Home / Blog / Serietips voor de herfst

Serietips voor de herfst

LATER LEZEN

We kunnen enorm gaan lopen zeiken op de regen, maar stiekem zijn we wel blij met de intrede van de herfst. Want dat betekent ongegeneerd ‘s avonds binnenblijven, vroeg onder de wol kruipen en in no time hele seizoenen van series er doorheen jassen. Of je wagen aan het nieuwe televisieseizoen. Dat laatste is echter niet geheel zonder gevaar, want voor je het weet ben je helemaal hooked aan een serie die al na een paar afleveringen van de buis wordt gehaald. Of je raakt verslaafd aan dat toch niet zo goede melodrama wat voor de komende seizoenen je guilty pleasure wordt. De Amerikaanse zenders hebben weer een heel blik nieuwe titels uit de kast gehaald. Hieronder de titels die mij het meest hoopvol stemmen.

Brooklyn Nine Nine
De trailer is af en toe flauw, maar doet wel denken aan favorieten The Office en Parks and Recreations. Niet zo verwonderlijk aangezien de makers aan die series waren verbonden. Brooklyn Nine Nine gaat over een New Yorks politiebureau met bijzondere types en bijzondere kantoorhumor. De grappen uit de trailer blijken gelukkig niet de enige in de eerste aflevering te gaan, dus hopelijk heeft de serie nog veel in petto.

Start: 17 september.

Hostages
In eerste instantie lijkt de trailer van Hostages er een voor een film. Eén die ik zeker zou zien als vermaak, maar of ik een hele serie vol ga houden met eindeloos uitgerekte verhaallijnen weet ik niet. Wel met topacteurs als Dylan McDermott en Toni Collete, waar ik redelijk blij van word, dus misschien weten ze de spanning vol te houden. Voor nu het voordeel van de twijfel dus, maar wees gewaarschuwd dat het misschien maar één seizoen te zien is en we nooit zullen weten of de familie het overleefd.

Start: 23 september.

The Goldbergs
In de jaren ’50 was er een gelijknamige televisieserie, maar The Golbergs is niet simpelweg een remake. De serie speelt zich af in de jaren ’80 rond een disfunctionele familie. Een beetje zoals That 70s Show of Modern Family, maar dan in de gedateerde pakjes en kapsels, die stiekem toch wel te gek zijn. Aan het grappenniveau uit de trailer lijken zie het niet alleen van de setdesign te moeten hebben, want ik heb ronduit moeten lachen.

Start: 24 september.

Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.
Ik weet vrij weinig van Marvel en de strips, dus in hoeverre Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. daar iets mee te maken mee heeft of welke karakters erin zitten kan ik niets zeggen. Wel vind ik het er bijzonder gaaf uitzien. Gewoon actie zoals actie moet zijn.

Start: 24 september.

Lucky 7 (The Syndicate)
De trailer van Lucky 7 ziet er veelbelovend uit. Maar het is een remake van de vorig jaar begonnen Britse serieThe Syndicate waarvan de trailer er toch veel intrigerender uitziet. Het zal niet de eerste keer zijn dat de Amerikanen een succesvolle serie uit het buitenland compleet verprutsen. Denk aan The Killing of Red Widow, de remake van het Penoza, dat het slechts één seizoen volhield. Ook als je de trailer van Betrayal bekijkt, oftewel de Amerikaanse Overspel, kan ik niet anders denken dan dat het een kort leven beschoren is. Genoeg over Nederlandse remakes, bedenk dus goed of je je waagt aan Lucky 7, of gewoon safe het hele eerste seizoen vanThe Syndicate kijkt.

Start: 24 september.

The Crazy Ones
Het geflopte Ringer bracht Sarah Michelle Gellar niet op haar niveau sinds Buffy. Nu waagt ze een nieuwe poging met The Crazy Ones, een serie over vader en dochter die een reclamebureau runnen. En het is die vader, Robin Williams, die echt de show steelt in de trailer. Want hoewel hij me altijd zal doen denken aan de leraar uit Dead Poets Society, hij blijft een goede grappenmaker. Misschien wel een gouden combinatie dus die twee en betekent het eindelijk weer een hitserie voor SMG.

Start: 26 september.

Michael J Fox Show
We weten allemaal dat Michael J Fox Parkinsons heeft, maar er niet over piekert het bijltje erbij neer te leggen. Vertolkte hij onlangs nog een gastrol in The Good Wife waarin niet om zijn ziekte heen werd gedraaid, nu heeft hij zijn eigen televisieshow waarin dat ook weer een belangrijk onderwerp is. Fox speelt een newsanchor die na afwezigheid weer terugkeert op televisie. Voldoende grappen over zijn ziekte, maar hopelijk blijft het niet daarbij en worden ook andere onderwerpen aangeboord.

Start: 26 september.

Super Fun Night
Rebel Wilson kennen we als Fat Amy uit Pitch Perfect en natuurlijk uit Bridesmaids. In Super Fun Night speelt ze een weer een zelfde type onaangepast, beetje suf, maar crazy vrouw. De trailer vond ik niet bijster origineel of grappig, maar aangezien Wilson erin zit geef ik het het voordeel van de twijfel. Oordeel zelf.

Start: 2 oktober.

Almost Human
Weinige goede nieuwe actie-of dramaseries komend seizoen. Almost Human is het enige wat er een beetje acceptabel uitziet, alhoewel ik niet weet waarom ik blijf vallen voor series van JJ Abrams hand. Bijna alles van zijn makelij werd de laatste jaren genadeloos gecanceld. En terecht. De trailer van Almost Human bevat in ieder geval voldoende actie, een toekomstbeeld van 2048 en super menselijke politierobots. Hoor ik iemand cliché roepen? Jazeker, maar wie weet weet Abrams eindelijk weer eens te verrassen.

Start: 4 november.

Dit stuk verscheen eerder op Goede Kleedjes.

DEEL DIT BERICHT