Home / Blog / Wereldwijde studie naar jongeren: ’2012 wordt beter’

Wereldwijde studie naar jongeren: ’2012 wordt beter’

LATER LEZEN

2012 wordt beter voor de meeste jongeren in vergelijking met 2011, maar het zijn vooral de jongeren uit de BRIC-landen die niet getroffen worden door de economische crisis die dit denken, Joeri van den Berghe stelt:

“De meest positieve visie vonden we in Brazilië (81%), Rusland (79%) en China (76%). Het gaat hier uiteraard over BRIC-landen, die volop in een periode van economische groei zitten en waar jongeren dus in tegenstelling tot andere regio’s niet met crisis en werkloosheid te maken hebben.”

Verder blijkt de work-life balans cruciaal voor de jongeren wereldwijd, en willen er opvallend weinig ceo worden, laat staan politicus. Dit en veel meer blijkt uit de bevraging van meer dan 4000 jongeren in 16 landen wereldwijd. In onderstaande presentatie komen de inzichten voor België, Nederland, de UK en de VS aan bod. Lees ook het artikel hier op Frankwatching.

Enkele opmerkelijke resultaten voor Nederland: meer dan 1 op de 5 jongeren voelt zich niet even gemakkelijk in heteroseksueel en homoseksueel gezelschap;  bijna de helft overweegt ondernemer te worden (dit is veel minder dan in andere landen); zo’n 80 procent wil trouwen en een gezin starten; 65 procent is gelukkig. Deze jongeren geven de voorkeur aan hangen met vrienden boven internetten. [toevoeging door Linda Duits]