Home / Blog / Dit heb je allemaal gemist bij Onder Mediadoctoren

Dit heb je allemaal gemist bij Onder Mediadoctoren

LATER LEZEN

Zoals je hebt gemerkt heeft het blog een tijdje stil gelegen – dat gebeurt vaker als ik het heel erg druk heb. Voor podcasten maak ik altijd tijd. Dit heb je mogelijk gemist bij Onder Mediadoctoren:

Afl 165: Waarom cabaret progressief lijkt, maar het niet is

Cabaret wordt vaak gebruikt om maatschappelijke problemen aan te kaarten en om de gevestigde orde en waarden een hak te zetten, maar is dat wel zo? We bespreken wat humor en cabaret eigenlijk zijn, en duiken in de geschiedenis van deze traditie. Wat zijn nou de politieke implicaties van het Nederlandse cabaret?

Met cultuurwetenschapper Dick Zijp, promovendus aan de Universiteit Utrecht.

Afl 166: Waarom boeren geportretteerd worden als de ware Nederlanders

In de media gaat het voortdurend over het platteland, ons platteland, dat verloren zou gaan. We bespreken hoe het platteland verbeeld wordt, wat daarvan de politieke consequenties zijn en hoe we dit beeld kunnen verbreken.

Met Esther Peeren, hoogleraar Cultural Analysis aan de Universiteit van Amsterdam.

Afl 167: Hoe bedrijven via influencers hun spullen aan de man brengen

De content die influencers maken wordt slecht herkend als reclame, zowel door volwassenen als door hun jonge doelgroep. We bespreken wat influencermarketing precies is en hoe deze markt in elkaar zit. Hoe zorgelijk is het eigenlijk dat bedrijven via influencers hun spullen aan de man brengen?

Met Eva van Reijmersdal, universitair hoofddocent Persuasieve Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam.

Afl 168: Special over 10 jaar Onder Mediadoctoren

In 2012 wist nog bijna niemand wat een podcast was, laat staan dat er mensen naar luisterden. Als Mediadoctoren maakten we wat we zelf leuk en interessant vonden. Het resultaat na tien jaar is een rijk archief vol boeiende gasten, waar we bijzonder trots op zijn. In deze speciale jubileumaflevering vieren wij Mediadoctoren ons tienjarig bestaan. We speculeren over de impact van kunstmatige intelligentie op de media, kijken terug op onze afleveringen en bespreken de waarde van podcasts voor wetenschapscommunicatie.

Meer informatie over deze podcast op de website

DEEL DIT BERICHT