Home / Populaire cultuur
 

Populaire cultuur

Populaire cultuur speelt een essentiële rol in het leven van mensen. Popmuziek, film en televisie vormen een venster op de wereld. Stijl – zoals kleding en vrijetijdsbesteding – bieden de mogelijkheid jezelf te onderscheiden. Sociale media als Facebook en Twitter versterken bestaande betrokkenheid en creëren nieuwe verbanden. Diep is gespecialiseerd in de betekenis die mensen geven aan populaire cultuur.

Populaire cultuur verwijst naar meer dan slechts vermaak of entertainment. Wat populaire cultuur is, is onderhevig aan machtsprocessen. Denk maar aan denigrerende opmerkingen over gillende meisjes of reality-tv, of aan het onbegrip over fans van metal of TikTok-trends. Het bestuderen van populaire cultuur gaat over smaak en subculturen, over normen en onderscheid, over betrokkenheid en gemeenschap.We delen onze kennis graag met u in de vorm van lezingen en workshops. Elke dag bloggen we op deze site over ontwikkelingen in en onderzoek naar populaire cultuur. We onderscheiden daarbij acht categorieën:

                            

Meer over een definitie van populaire cultuur en de wetenschappelijke studie daarnaar in deze tekst [PDF] bedoeld voor eerstejaarsstudenten.