Home / Blog / Echt heus, de VS heeft geen contact met buitenaardse wezens

Echt heus, de VS heeft geen contact met buitenaardse wezens

LATER LEZEN

Sinds september 2011 kent de VS een makkelijke manier voor burgers om hun overheid te bevragen. We The People is een website voor petities. Bij voldoende handtekeningen moet de overheid reageren op het verzoek. Hiermee biedt de site eindelijk de mogelijkheid om de Amerikaanse overheid die meest prangende en belangrijke vraag te stellen: is er contact geweest met buitenaards leven hier op aarde? Het zijn niet alleen verwarde science fiction-fans die dit willen weten, volgens peilingen gelooft ongeveer 80 procent van de Amerikanen niet dat hun overheid de waarheid vertelt over aliens.

En nu is er dan een formele uitspraak. “Nee”, zegt het Witte Huis, “we hebben geen contact gehad en we hebben ook niets in de doofpot gestopt”. Ze zoeken wel naar buitenaards leven (het SETI is inmiddels ook weer open na gulle donaties van mensen als Jodie Foster), maar er is geen bewijs voor contact.

Uiteraard geloven we niets van het antwoord van de overheid, want dat is immers wat ze ons willen laten geloven. Er wordt inmiddels een nieuwe petitie opgezet. Mocht je toch tevreden gesteld zijn, gebruik dan deze handige conspiracy model sets waarmee je in een handomdraai een nieuwe samenzweringstheorie samenstelt.

DEEL DIT BERICHT