Home / ParkStijl 1: Marloes en Suzanne
 

ParkStijl 1: Marloes en Suzanne

Marloes en Suzanne

Marloes (24) en Suzanne (24)

Marloes werkt als psycholoog, Suzanne maakt haar opleiding Business Studies af. Het zijn vriendinnen die elkaar kennen uit hun studentenhuis in Maastricht.

Ze omschrijven hun stijl als “chill en studentikoos”. Suzanne zegt dat ze wel met de trends mee gaat. Ze willen vooral genieten van de leuke dingen die er zijn.

Ze rekenen zichzelf niet tot een subcultuur en gaan uit op verschillende plekken. Vooral cafés, zoals Het Paardje, De Pilsvogel en Flamingo in de Pijp, Van Leeuwen op de Utrechtsestraat en de Blaffende Vis in de Jordaan. Dansen doen ze soms, bijvoorbeeld op Amsterdam Open Air en in de Trouw. Marloes houdt ook van “ foute tenten”  zoals De Bastille en café De Krul. Ze houden van alle soorten muziek. Het gaat hen meer om waar en met wie je bent.

Marloes en Suzanne kiezen voor het Vondelpark, omdat het dichtbij het huis van Marloes is, maar ook omdat daar “iedereen doet en laat wat hij wil, gezellig”. In het park hebben ze vandaag “een gezonde dag”. Ze drinken water en eten tonijnsalade en fruit, maar in het weekend was dat bier met chips of wijn met stokbrood en kaasjes geweest.

Amsterdam betekent voor hen genieten. “Altijd anders, altijd iets te doen.” Hierbij geven ze het voorbeeld van de vrijdagmiddagborrel: iedereen staat dan door elkaar, jong, oud, toeristen en werkenden. Dat past bij Amsterdam want “hier kan alles”.

 

ParkStijl afl. 2: Mo, Bilal en Abdelkader