Home / ParkStijl 2: Mo, Bilal en Abdelkader
 

ParkStijl 2: Mo, Bilal en Abdelkader

Mo, Bilal en Abdelkader

Mo, Bilal en Abdelkader

Mo (21), Bilal (21) en Abdelkader (21)

De jongens zijn wat lacherig en willen niet met foto op het internet. Ze zitten nog op school en doen rechten en boekhouden.

Ze kennen elkaar uit de buurt. Hun kledingstijl (spijkerbroek, poloshirt met streepjes) beschrijven ze als “gewoon normaal”  en sportief. Ze vinden zichzelf geen onderdeel van een subcultuur, “tenzij Marokkanen een subcultuur zijn”.

Ze gaan eigenlijk nooit uit. Bilal mag niet uit, omdat zijn vader vindt dat hij daar niets te zoeken heeft. Abdelkader vindt uitgaan alleen maar geldverspilling. Namen van clubs waar ze heen zouden willen als ze wel veel geld hadden, kennen ze niet omdat ze nooit uitgaan. Ze houden van allerlei muziek, “zolang het geen Mozart is”. Een van hen voegt daar nog expliciet Arabische muziek aan toe.

Mo, Bilal en Abdelkader kiezen voor het Vondelpark omdat “hier de mooiste meisjes [zijn]”. Volgens hen is het Vondelpark het populairste park van de stad. Voor Abdelkader is het Vondelpark zo leuk omdat er veel verschillende mensen komen: “een beetje liefde”. Ze drinken sinas die ze van huis hebben meegenomen en ze roken hasj.

Amsterdam betekent voor hen alles. “Een toffe stad, mijn stad.” Amsterdam voelt als hun stad omdat ze er geboren en getogen zijn. “Alles heb je hier.”

ParkStijl afl. 1: Marloes en Suzanne

ParkStijl afl. 3: Dorian en Casper