Home / ParkStijl 3: Dorian en Casper
 

ParkStijl 3: Dorian en Casper

Dorian en Casper

Dorian (19) en Casper (21)

De jongens wonen niet in Amsterdam, maar studeren hier wel. Dorian doet wijsbegeerte aan de UvA en Casper doet de Rietveld Academie. Ze zijn met meer mensen in het park, maar de rest is even naar de Albert Heijn om wijn te kopen. Ze weten eigenlijk niet meer zo goed hoe ze elkaar kennen, maar de eerste keer ontmoetten ze elkaar in het park.

Hun stijl beschrijven vinden ze moeilijk. Dorian: “Ik draag wat ik leuk vind, als het maar zwart is, is het goed. Oh en als het strak zit.” Hij draagt vanaf zijn twaalfde alleen maar zwarte kleren. Laarzen vindt hij ook belangrijk. Casper is vandaag in zwartwit, maar draagt normaal gesproken wel veel kleur. Hij vindt goede sokken essentieel en strakke broeken fijn. “Eerst was het mode, een jaar of drie geleden ofzo, en daar ben ik in blijven hangen.” Hoe strakker hoe beter is zijn devies, en soms speldt hij zijn skinny nog wat strakker. Ze vinden niet dat ze tot een subcultuur behoren en kenschetsen hun vriendengroep als zeer divers. “Alle mensen die ik ken hebben wel persoonlijkheid” vertelt Casper, “het zijn gangmakers. Ik hou niet van saaie mensen”. Dat anders zijn dat hem aanspreekt in mensen uit zich niet noodzakelijkerwijs in kleding, maar meer in “anders denken”. Dorian vindt kleding wel belangrijk: “ Misschien is het tegenstrijdig met hoe ik er uitzie – mensen beoordelen mij ook op mijn dreads – maar de eerste indruk is voor mij belangrijk.”

De jongens gaan uit in de Melkweg en Paradiso als er avonden zijn met dubstep of drum ’n bass, zoals Major League. Ze gaan ook naar illegale feestjes en naar “foute gayfeesten zoals Multisexi”. Dorian zit graag op het terras bij Opera op het Rembrandtplein, om als het avond wordt over te steken naar Schiller. Hij geeft echter de voorkeur aan thuis met een wijntje. Casper gaat liever helemaal niet naar cafés. “Een cafe heeft iets ‘moeterigs’, je kunt er niet alles doen zoals op de grond gaan liggen. Dat kan in het park of bij Multisexi wel”.

In het Vondelpark komen ze veel, soms van 9 tot 9. “Er zitten altijd wel mensen die je kent. Hiervoor plande ik het meer, maar nu ga ik gewoon naar het park en dan zit er wel iemand” zegt Casper. In het park drinken ze vodka en wijn – de AH Rosé Huiswijn met de oranje dop om precies te zijn. Ze hebben daar ook sinds kort de lambrusco van €1,80 ontdekt. De vrienden komen terug met chips, koekjes en chocola. De jongens vertellen dat er in hun vriendengroep altijd wel iemand zit te blowen, al doen zij dat zelf niet.

Amsterdam betekent voor hun vrijheid. Dorian: “vrijheid om te doen wat ik wil, te zijn wil ik ben. Schijt te hebben.”. Casper ziet Amsterdam als zijn dorpje. “Het is klein en je kan er niet verdwalen. Het is van mij omdat je op iedere plek wel eens bent geweest.”

ParkStijl afl. 2: Mo, Bilal en Abdelkader

ParkStijl afl. 4: Nina en Laura Lisa