Home / ParkStijl 4: Nina en Laura Lisa
 

ParkStijl 4: Nina en Laura Lisa

 

 

Nina (16) en Laura Lisa (17)

Nina en Laura Lisa zitten op het Hervormd Lyceum Zuid. Ze zijn al twee jaar vriendinnen.

Ze vinden niet dat ze een bepaalde stijl hebben. Laura Lisa vindt dat ze er altijd wel leuk uit ziet. Nina zegt dat als ze vroeg op moet, ze geen zin heeft om iets bijzonders aan te doen. Omdat vandaag de laatste dag was heeft ze wel een beetje haar best gedaan. Ze maken onderscheid tussen schoolkleren en kleren voor in het park. Een jurkje of een kort broekje zouden ze niet zo snel aantrekken naar school. Op hun school zitten veel “Zuid-mensen”, wat zij als een subcultuur zien, “die zichzelf heel cool vinden”. Het is een bepaalde school waar iedereen dezelfde tas heeft, waar iedereen in hetzelfde wereldje zit en erbij horen heel belangrijk is. Die mensen dragen Louis Vutton, Gucci en schoenen van L’ Enfin. Nina zegt dat ze daar wel een deel van draagt, maar dat ze dingen liever koopt omdat ze ze leuk vindt dan om erbij te horen. Zo zijn er veel mensen op school met een bepaalde Louis Vutton-tas van 400 euro. “Dat koop je dan uit onzekerheid, want iedereen heeft hem al dus hij is niet zo interessant”. Laura Lisa zegt dat zij ook open staat voor andere mensen, zoals meer alternatieve mensen. Zij koopt haar kleding bij winkels als de Zara, Massimo Dutti en Abercrombie. Nina bij “een beetje verschillende winkels”.

De meisjes gaan graag dansen. Nina noemt de Air, Laura Lisa de Jimmy Woo’s. Het hangt van de avond en van de mensen af waar ze naar toe gaan. Ze zijn eigenlijk nooit een hele avond in de kroeg, ze vinden het leuker “echt”  uit te gaan: “in een kroeg zit je maar”. Soms hangen ze wel de hele avond op een terras.

De toetsweek is net afgelopen en daarom zitten ze in het park. Ze kiezen voor Vondelpark omdat dit een leuk park is, dichtbij school en lekker centraal. Laura Lisa zegt dat ze niet zo snel voor het Amsterdamse Bos zouden kiezen. Ze zijn nu met zijn tweeën, maar meestal met een grote groep. Afspreken is dan een hele organisatie, wat geregeld wordt via Facebook. Ze spreken dan ook af wie wat meeneemt qua eten. Ze drinken nu prosecco en eten McDonalds. Ze moeten hard lachen om die combinatie, ook al is dit wel typisch eten voor hun. Ze drinken altijd wel in het park, maar er wordt niet geblowd.

Amsterdam spreekt hun aan vanwege de combinatie. Vooral als ze op vakantie is geweest ervaart Laura Lisa Amsterdam als bijzonder, al zijn er ook dingen die missen. Zo heeft Barcelona strand. Nina woont in het centrum en vindt het fijn om door de stad te fietsen. “New York is echt groot, dat mis je hier”. Nina: “De mensen zijn leuk. Als je geen leuke vrienden hebt, is een stad nooit leuk”.

ParkStijl afl. 3: Dorian en Caspar

ParkStijl afl. 5: Adri en Sebas