Home / ParkStijl 5: Adri en Sebas
 

ParkStijl 5: Adri en Sebas

 

Adri (25) en Sebas (25)

Adri wil liever niet op de foto en moet veel lachen; Sebas wil wel en praat honderuit. De jongens zijn al vrienden sinds de basisschool. Adri studeerde eerst wis- en natuurkunde in Utrecht, maar is nu klaar en woont sinds vier weken in Amsterdam. Sebas woont hier al zes jaar en studeert rechten. Ze draaien oude Rolling Stones op meegenomen speakertjes.

Adri beschrijft zijn stijl als studentikoos. Wanneer gevraagd of hij zich tot een subcultuur rekent, zegt hij ook ‘studenten’. Sebas houdt niet van hokjes. Hij is wat “abstracter”, vindt dat iedereen zijn eigen ding doet. Sebas omschrijft zijn stijl als “comfortabel, relaxed”. Kleding is voor hem vooral een hobby. Hij werkt bij Bendorff in de negen straatjes, als verkoper en persoonlijk stylist. De winkel spreekt hem erg aan, net als Episode. Sebas studeert redelijk hard en moet werken om dat te kunnen bekostigen. Hij wil daarom dat zijn werk positief is. Bij Bendorff werkt een hecht team en komen leuke klanten, “wat hippere mensen, grachtengordelpubliek en soms bekende Nederlanders”.

Sebas houdt van uitgaan en tot diep in de nacht feesten. Daarom gaat hij graag naar de Studio 80. Andere plekken waar hij komt zijn de Sugar Factory, de Paradiso en de Bitterzoet. Deze zomer ziet hij uit naar de festivals. Hij was pas op Latin Village, “ grappig om mee te maken en heel anders dan ik verwachtte. Het was veel positiever dan gedacht”. Ook leuk vindt hij A Day At The Park, Welcome To The Future en als afsluiter Valtifest. Adri is meer een kroegentype. Dat vindt hij leuker dan “dat ik een hippe tent mezelf sta te showen”. Sebas probeert hem wel eens mee te nemen. De Weber/Lux is dan gemeenschappelijke grond.

Ze zijn in het Vondelpark omdat Sebas daar in de buurt woont. Hij vindt het park relaxed, vooral op zulke dagen wanneer het niet heel warm is waardoor het minder druk is. Sebas heeft vandaag een dagje vrij genomen. Sebas drinkt vodka, Adri niet. Ze hadden stokbrood met ossenworst, belegen kaas en olijven, maar dat is allemaal al op. Nu zijn er alleen nog chips.

Amsterdam betekent voor Adri die hier pas net woont (hij had het wel gezien in Utrecht) vooral Ajax, waar hij al zijn hele leven fan van is.  Voor Sebas staat de stad voor “mijn studententijd en misschien mijn toekomst”. Het is een stad vol “ nieuwe ervaringen, nieuwe mensen, nieuwe impulsen”. Hij ziet veel positiviteit in de stad. In Amsterdam interacteert iedereen met elkaar, alle verschillende subculturen. Sebas: “ iedereen die het met iedereen kan en iedereen is iemand op zich”.

ParkStijl afl. 4: Nina en Laura Lisa

ParkStijl afl. 6: Jomecia, Chanine en Ashanti