Home / ParkStijl 6: Jomecia, Chanine en Ashanti
 

ParkStijl 6: Jomecia, Chanine en Ashanti

Jomecia (21), Chanine (24) en Ashanti (22)

Jomecia, Chanine en Ashanti kennen elkaar van de Lucia Marthas Dansacademie. Jomecia en Chanine zijn inmiddels afgestudeerd en zijn professioneel danser. Jomecia is all-round danser en choreograaf, Chanine danst in musicals. Ashanti is gestopt met de academie en studeert nu communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Jomecia komt oorspronkelijk uit Rotterdam maar woont nu al 4-5 jaar in Amsterdam. Chanine is hier al haar hele leven. Ashanti is op Sint Maarten geboren en woont sinds haar zevende in Amsterdam.

De meisjes rekenen zichzelf niet tot een bepaalde subcultuur. Jomecia: “ik ben gewoon mezelf en ik draag waar ik zin in heb”. Chanine zegt dat ze er iedere dag wel anders uit ziet. Ze gaat heel goed om met mensen uit verschillende subculturen, zoals hipsters of hiphoppers. Ashanti kleedt zich hoe ze zich voelt. Ze heeft zich nooit verdiept in allerlei subculturen en heeft ook uit alle groepen wel vrienden. De meisjes vinden dat belangrijk: “anders beperk je jezelf en dat is gewoon zonde”.

Op de vraag waar ze uit gaan, moet Jomecia heel hard lachen. “Oh Lord, oh Lord, oh Lord, ik ben echt lang niet uitgeweest. Ik heb wel nog Koninginnedag gevierd”. Ze is te druk met werken waardoor ze te moe is uit te gaan. Chanine gaat wel veel uit. Ze was naar Amsterdam Open Air en is pas geleden nog in Barcelona geweest waar ze veel gefeest heeft. Ze gaat graag naar de Chicago Social Club, naar Clup Up of de Bitterzoet. Ashanti heeft vrienden die feesten organiseren, zoals Kiss Escort (die SLAVE in de Supperclub en het Smierige Beisten Festijn organiseren) en Few Kids On The Block (die Woohoo! in de Jimmy Woo doen). Ze gaat het liefst naar technofeesten. De meisjes gaan niet zo veel naar cafés anders dan om er koffie te drinken. Chanine gaat wel veel naar de Reguliers met haar homoseksuele collega’s.

Ze zitten in het Vondelpark uit gewoonte. Chanine is hier omdat haar collega’s hier zitten. Ze kwam haar oude schoolgenoten tegen. Normaal komt ze meer in het Sarphatipark want dat is dichterbij haar huis. Ashanti is er uit gewoonte. Het Vondelpark is traditie en daarom ook een beetje nostalgisch. Jomecia kiest voor het Vondelpark omdat je er op een mooie dag iedereen tegen komt.  Ze eten druiven, aardbeien en brood. Ashanti drinkt een klein beetje wijn, Chanine alleen water want zij moet nog werken.

Amsterdam betekent “thuis” voor Jomecia. Zij reist veel en als ze dan weer terug is in de stad heeft ze echt het gevoel “I’m home”. Dit is de eerste stad waar ze dat heeft. Haar beste vrienden en familie wonen hier en die dragen bij aan dat gevoel. Chanine vindt het moeilijk aan te geven wat Amsterdam voor haar betekent. “Dit is waar ik woon, waar ik alles heb. Het is wel thuis maar dat is niet het eerste waar ik aan denk”. Voor Ashanti staat Amsterdam voor vrijheid: “bijna alles kan hier, qua mensen, qua instelling”. In andere landen zijn mensen minder vrij, bijvoorbeeld in hoe open ze zijn. “Ik heb vrienden die hetero zijn en die gewoon met elkaar zoenen. Dat is hier geen taboe.”

ParkStijl afl. 5: Adri en Sebas

ParkStijl afl. 7: Ilias en Jeroen