Home / ParkStijl 7: Ilias en Jeroen
 

ParkStijl 7: Ilias en Jeroen

Ilias (17) en Jeroen (15)

Ilias en Jeroen zijn vrienden die elkaar via vrienden kennen. Ilias woont in Amstelveen, Jeroen in Hoorn. Ze zijn een dagje winkelen in Amsterdam, maar ze hadden geen zin meer en zijn in het park terechtgekomen.

Jeroen beschrijft zijn stijl als “casual, niets bijzonders. Neutrale kleuren en geen patroontje”. Ook Ilias noemt zijn stijl neutraal. Ze dragen geen bepaalde merken. “Als ik iets leuks zie, maakt het niet uit welk merk” zegt Ilias. Jeroen winkelt bij Zahra en H&M, Ilias noemt ook nog River Island. Ze vinden niet echt dat ze tot een subcultuur behoren zoals gothics of huppelkutjes. Ilias: “Het is makkelijker om andere mensen in een hokje te stoppen dan jezelf.”

Jeroen gaat uit in Hoorn. Hij gaat dan zowel dansen als naar de kroeg, ook al is er in Hoorn niet zo veel te doen. Ilias gaat soms uit bij de Amstel. “Ik zie altijd wel waar ik beland, daar begin ik de avond. Ik loop gewoon mee.”

Ilias zit meestal in het Vondelpark omdat het dichtbij het centrum is: “het is het eerste park dat je ziet”. Zijn vrienden zijn ook vaak hier. Jeroen komt niet zo veel in Amsterdam. Ze hebben naast water niets bij zich, ook geen kleed om op te zitten, omdat ze dus eigenlijk gingen winkelen. Normaal gesproken heeft Ilias wel spullen bij zich. Veel cola om te mixen met alcohol en veel eten.

Amsterdam betekent niet zo veel voor Jeroen. “Gewoon winkelen, vrienden opzoeken, dat was het wel.” De stad trekt hem niet zo dat hij er wel zou willen wonen. Ook voor Ilias betekent Amsterdam vooral winkelen. “De sfeer is leuk, op zich wel gezellig, als je de mensen kent.” Hij denkt dat de stad leuker is voor echte Amsterdammers. Hij herkent hen aan hun manier van lopen: gericht en snel. “Als je geen mensen kent, komt het anders op je over.”

ParkStijl afl. 6: Jomecia, Chanine en Ashanti

ParkStijl afl. 8: Jeroen en Paul