Home / Blog / De 10 beste links voor Google+

De 10 beste links voor Google+

LATER LEZEN

Google heeft eindelijk zijn lang verwachte sociale netwerk gelanceerd, een toepassing die lijkt op een ‘schonere’ versie van Facebook met een aantal eigenschappen van Twitter. Google+ laat gebruikers verschillende kringen maken, circles, waarmee aangegeven kan worden met welke kring een status update gedeeld kan worden. In een hangout kan met meerdere mensen tegelijk gevideochat worden. Sparks zijn interessepakketjes waarmee snel een boel informatie met een kleine groep mensen gedeeld kan worden.

De buzz in de blogosphere is dat Google+ vooral de concurrentie aangaat met Facebook. Over de uitkomst wordt gespeculeerd. Een groot obstakel lijkt het opnieuw aanmaken van al je contacten (al kun je via een trucje je facebookvrienden importeren). Privacy wordt geroemd (het is natuurlijk ook niet heel moeilijk om dat beter te doen dan Facebook), complexiteit gehekeld. Een probleem is dat Google+ de eigen relevantie (of beter: toegevoegde waarde) nog moet aantonen. Internetdeskundige Jaap Stronks ziet + vooral als infrastructuur en denkt daarom dat het een succes gaat worden. Het commentaar gaat verder dan de vergelijking met Facebook. Zo stelt iemand dat vooral Skype moet vrezen. Een ander stelt dat het beheren van circles onzinnig is omdat het formeel categoriseren van vrienden overbodig werk is. Weer een andere manier om Google+ te bezien is als marketingwonder of als leeromgeving.

Omdat het netwerk bestaande diensten niet integreert, vereist het dus extra werk voor de actieve social-media-gebruiker. Vooralsnog gaan de status updates op Google+ vrijwel allemaal over Google+, een indicatie dat het platform niets toevoegt aan bestaande netwerken. Daarmee lijkt het erop dat + dezelfde stille dood zal sterven als Wave en Buzz.