Home / Blog / Docu over Youtube-ster: “Leave Britney Alone!”

Docu over Youtube-ster: “Leave Britney Alone!”

LATER LEZEN

Op het Sundance Film Festival in Amerika is een interessante documentaire over YouTube-ster Chris Crocker verschenen. Die naam doet waarschijnlijk niet direct een belletje rinkelen, maar zijn hysterische oproep om Britney Spears met rust te laten bracht Chris zijn fifteen minutes of fame, of preciezer, 42 miljoen views op Youtube.

Chris is de hoofdrolspeler in ME @THEZOO, een documentaire van Chris Moukarbel en Valerie Veatch. Zij onderzoeken in hun film hoe het delen van video’s en het interacteren op sociale platforms invloed hebben op de manier waarop we ons levensverhaal vertellen en niet mét maar ín media leven. De docu, vernoemd naar de eerste video die ooit op Youtube werd geplaatst, toont dat voor sommige leden van onze generatie hun echte identiteit bijna onafscheidelijk is van hun online persoonlijkheid.

Viral video star
We zien wat het betekent om uit te groeien tot een viral video star, maar ook hoe vergankelijk roem kan zijn. De soms boulimische neigingen die onze maatschappij heeft als het op populaire cultuur aankomt, worden voor het voetlicht gebracht: online ‘helden’ worden opgevroten en net zo makkelijk weer uitgespuugd.

Deze onconventionele documentaire toont een hoogst persoonlijk verhaal, dat in zijn geheel geschreven is op het internet. We zien de video’s van Chris Crocker’s, en de reacties uit de echokamer van haters, vrienden en fans. Wat je ook van Crocker of Spears vindt, de film laat zien wat er achter het oppervlakte van een YouTube-video schuil gaat, en het is knap hoe de makers weten te bewerkstelligen dat je Crocker of zijn video’s nooit meer hetzelfde zal bekijken.

DEEL DIT BERICHT