Home / Blog / Lego goes Lord of the Rings

Lego goes Lord of the Rings

LATER LEZEN

Speelgoedfabrikant Lego en entertainmentgigant Warner Bros. bouwen hun samenwerking verder uit. De twee bedrijven sloten een deal waarbij Lego een een Lord of the Rings-serie uit gaat brengen. De Deense blokkenbouwer lag eerder deze maand nog onder vuur vanwege het besluit om een nieuwe Lego-lijn speciaal voor meisje op de markt te brengen.

Lego gaat daarmee verder op de ingeslagen weg: al eerder bracht het speelgoed uit geïnspireerd op Warner Bros.-vehikels als Batman of Harry Potter. En verder terug waren de Star Wars– en Indiana Jones-lijnen een groot succes. Het bedrijf kondigde een aantal jaar geleden nog aan om meer te vertrouwen op haar eigen karakters en klassieke thema’s, en minder op gelicenseerde uitgaves naar aanleiding van filmhits, maar lijkt terug te komen op die uitspraak.

Fan-fic met speelgoed
Cynici zouden op kunnen merken dat het authentieke karakter van Lego verloren gaat nu het bedrijf op alle fronten mee doet aan het recyclen van succesvolle films. Voor beide bedrijven is het een slimme zet om populaire content nog een keer uit te melken. Daarmee gaan zij echter voorbij aan het feit dat kinderen met hun zelfgebouwde Lego-sets eigen verhalen creeëren, en zo fan-fic schrijven met speelgoed. Ook de mogelijkheid om eindeloos te verbouwen en te herschikken – mits je voldoende steentjes hebt – blijft onverminderd waardevol. De Amerikaanse speelgoedproducent Funtastic bedacht trouwens nog een slimme aanvulling – om Gollum ook echt ‘precious’ te laten zeggen, kan je hem voorzien van een tekstballon, die precies om de nek van de mini-figuurtjes past.

Foto CC: Piphotos