Home / Blog / Snapchat verwart gebruikers met emoji

Snapchat verwart gebruikers met emoji

LATER LEZEN

Snapchat is een populaire app om kiekjes mee te versturen. Omdat de foto na een paar seconden verdwijnt, verdwijnt ook de druk om perfect te poseren. Bovendien heb je de mogelijkheid om op je foto te tekenen en te schrijven. Zo is een snapchat een uitstekende manier om je gemoedstoestand te delen met je beste vrienden. Snapchat bemoeit zich intensief met die beste vrienden.

Eerder was in de app een lijstje te zien met je beste vrienden. Andere mensen konden dat echter ook zien. Dat leidde nogal eens tot ruzie: waarom verstuur je aan die persoon meer berichten dan aan mij?! Snapchat verwijderde onlangs deze functionaliteit. Daar was niet iedereen blij mee, zo schreef Mashable.

In de plaats zijn nu emojis gekomen. Achter een contact staan nu icoontjes die de relatie tussen de gebruiker en zijn vrienden moeten aangeven. Die zijn nogal onbegrijpelijk. Wat voor relatie zou het cijfer 10, een vlammetje, een coole smileyface en een hartje uitdrukken?

Techblog iCulture zette de betekenissen op een rij. Gonny van der Zwaag legt uit:

Gouden hartje: Je bent elkaars allerbeste vrienden.
Glimlach: Een van je beste vrienden, waarmee je de meeste snaps uitwisselt.
Grijns: Je hebt een gezamenlijke beste vriend, die voor jullie allebei #1 is.
Zonnebril: Je hebt een gezamenlijke vriend.
Cynische grijns: Je bent de beste vriend voor een bepaalde persoon, maar dit is niet wederzijds.
Vuur: je bent bezig met een Snapstreak. Je hebt een bepaald aantal dagen achter elkaar snaps met iemand uitgewisseld.

Niet heel duidelijk dus. Ook de uitleg van Snapchat met foto’s van celebrities helpt niet erg – zie beneden. Het is dan ook de vraag waarom Snapchat het nodig acht zich te bemoeien met de relaties van haar gebruikers. Om meer interacties te genereren, doen ze er beter aan het versturen van kiekjes nog makkelijker te maken.

Snapchat uitleg celebs

TAGS
DEEL DIT BERICHT