Home / Blog / Voorbij de digitale hype: jongeren, oude media en het belang van samenzijn

Voorbij de digitale hype: jongeren, oude media en het belang van samenzijn

LATER LEZEN

Bij de komst van iedere nieuwe technologie zijn er mensen die denken dat de wereld gaat veranderen. Er waren echt mensen die geloofden dat de videorecorder een democratische revolutie teweeg zou brengen. We hebben nu eenmaal de neiging om actuele ontwikkelingen, positief of negatief, te overdrijven. Momenteel zitten we midden in een digitale hype en daarom zou het onderwijs op de schop moeten. Dat is onjuist.

Jongerencultuur is niet zozeer gedigitaliseerd, alswel gemedialiseerd. Media bieden jongeren de gelegenheid te laten zien wie ze zijn. Dat kan door over media te praten (over televisie, muziek) en door media te gebruiken (dansjes doen, een boek lezen). Media zijn zo een instrument voor identiteit: je haalt er inspiratie uit wie of wat je wilt zijn, je kunt daarmee oefenen en uiteindelijk zo’n identiteit belichamen en jezelf onderscheiden van anderen.

Lees de rest van deze blogpost op Mediawijzer.net. Dit stuk is gebaseerd op een presentatie die Linda hield op De Onderwijsdagen. Deze is integraal online te bekijken. 

TAGS
DEEL DIT BERICHT