Home / Blog / Wees de eerste om er al altijd als eerste bij te zijn

Wees de eerste om er al altijd als eerste bij te zijn

LATER LEZEN

EarlyclaimToen Facebook in 2009 gebruikersnamen aanbood in de URLs van profielen in plaats van het cijfer van de gebruiker moest ik goed nadenken. Mijn twitternaam was lalalalinder en ik twijfelde of ik die ook op Facebook moest hanteren, naast mijn echte naam. Ik vroeg de twittercrowd om hulp. De reactie was helder: personal branding vraagt om één herkenbare naam op alle platforms. Facebook.com/lalalalinder is dus van mij, net zoals ik op allerlei andere sociale netwerken ook lalalalinder heet.

Die herkenbare nickname die bij Linda Duits als merk hoort is eigenlijk niet zo handig: hij is erg lang en de ‘er’ wekt verwarring. Bovendien zeggen mensen wel eens tegen me dat ze hem niet serieus genoeg vinden voor het serieuze merk dat Linda Duits is (die mensen vind ik meestal humorloos, maar dat zeg ik dan meestal niet tegen hen). Een bijkomend voordeel van die malle handle is dat ik nog nooit heb meegemaakt dat mijn gewenste gebruikersnaam al vergeven was. Toch kan ik me voorstellen dat dit een probleem is in de tijd van vele startups.

Earlyclaim is een handige applicatie voor individuen en organisaties om alvast een gebruikersnaam te claimen bij beginnende startups. Je registreert je eenmaal bij Earlyclaim met je gewenste naam en bijbehorend emailadres. Earlyclaim verzamelt alle mailtjes van deze startups en vat ze voor je samen. Als de startup live gaat, heb je X dagen om je alvast gereserveerde gebruikersnaam te claimen. Het voordeel voor de startups is dat ze alvast een gebruikersbasis hebben. Extra voordeel dat de makers niet noemen is dat je zo ook op de hoogte blijft van allerlei nieuwe apps.

 

 

 

 

DEEL DIT BERICHT