Home / Blog / Competitief googlen

Competitief googlen

LATER LEZEN

De Volkskrant heeft de ‘Nog niet zo makkelijk te googlen’-zomerquiz en tijdens de welbekende pubquiz is het gebruik van de alomtegenwoordige zoekgigant natuurlijk helemaal uit den boze. Bij A Google A Day is dat juist wel de bedoeling en is het taak antwoorden zo snel mogelijk te googlen. De dagelijkse opdracht bestaat al langer, maar is sinds kort ook met Google+ te spelen in Twee voor twaalf-achtig format, waarbij de encyclopedie is vervangen voor Google.

Moderne Scherlock Holmes
Het principe is simpel. De vragen variëren van sport en populaire cultuur tot geschiedenis en wetenschap. Met algemene kennis kom je al een heel eind, maar de vragen zijn wel zo specifiek en gedetailleerd dat je vaak meerdere zoekopdrachten moet uitvoeren om het antwoord te vinden. Dagelijks negen steeds moeilijker wordende vragen, waarbij natuurlijk ook meer punten te verdienen zijn, naar de uiteindelijke bonusvraag die nog heel wat zoekwerk vergt. Frustrerend is het als je maar niet dat antwoord kunt vinden. En zo ben je dus een soort van moderne Sherlock die zijn antwoorden vindt door te googlen.

Beter dan je vrienden
Door A Google A Day via Google+ te spelen wordt het allemaal wat dynamischer, met tegen je vrienden en topscores enzo. Idee is natuurlijk dat je die deelt op je Google+ profiel, maar daar zit niemand op te wachten (denk aan al die Zynga-updates op Facebook van vrienden die niets beters te doen lijken te hebben dan spelletjes spelen). Maargoed, ik ken weinig mensen die echt actief zijn op Google+, dus wat dat betreft zal toch niemand al die updates zien. Voorlopig ben ik wel even zoet met de dagelijkse portie vragen en merk ik dat ik steeds slimmer word in het opzoeken van ogenschijnlijk onmogelijke vragen. De hele dag zou ik zo kunnen googlen (over niets beters te doen hebben gesproken). Gelukkig zijn het maar tien vragen per dag.

Dit stuk verscheen eerder op Goedekleedjes, waar Hidde Bisschop samen met anderen schrijft over populaire cultuur.

DEEL DIT BERICHT