Home / Blog / Het meest fantastische boek over seks: Dokter Corrie Geeft Antwoord

Het meest fantastische boek over seks: Dokter Corrie Geeft Antwoord

LATER LEZEN

De Dokter Corrie Show is het meest fantastische tv-programma over seks, zo betoogde ik elders. Helaas moet dat veranderd worden in was, want het voorlichtingsprogramma is gestopt en keert voorlopig niet terug. Dat is ontzettend jammer, want elk jaar komt er weer een nieuwe lichting pubers bij die vragen over seks heeft. Voor hen is er nu gelukkig het boek Dokter Corrie Geeft Antwoord, geschreven door Niki Padidar. Ondertitel: over puberteit, ssss sssseks ssseksualiteit en relaties.

Het boek zit bomvol informatie, waarbij geen onderwerp geschuwd wordt. Er is uitleg over hoe je verkering vraagt, hoe het is om transgender te zijn en hoe zelfbevrediging werkt. Er is uitgebreide informatie over anatomie en er is zelfs een olijke uitklappiemel. Alles is kleurrijk geïllustreerd met foto’s en tekeningen. Ook het puberpanel uit het televisieprogramma is present. Voor ouders is er een speciale bijlage met gouden tips. Tamelijk briljant is het omslag: je kunt de kaft omvouwen en dan lijkt het alsof je een wiskundeboek leest – zodat ouders lekker niks door hebben.

Dokter Corrie Geeft Antwoord is open en inlevend, feitelijk en grappig. De tips zijn bedoeld voor pubers, maar ook volwassenen kunnen er veel van leren. Ideaal als cadeautje dus, voor je neefje of nichtje of jezelf.