Home / Blog / Smartify: een Shazam voor kunst

Smartify: een Shazam voor kunst

LATER LEZEN

Toen ik mijn eerste iPhone kreeg, voelde ik de toekomst. Dé app die dat gevoel opriep was Shazam. Ik vond het magisch dat je telefoon muziek kon herkennen. Dat vind ik nu nog steeds eigenlijk. Het is verbazingwekkend dat er niet veel meer apps zijn gekomen die dat teweeg weten te brengen. Een kanshebber is Smartify. Daarmee scan je een kunstwerk in een museum en krijg je vervolgens veel achtergrondinformatie over wat je ziet. Dat scannen lijkt me wat onhandig, maar de informatie komt rijk over. Daarnaast is er voor musea een mooie prikkel mee te doen: de makers delen de data met hen, zodat ze weten welke schilderijen veel opgezocht worden.

Gevonden via Arjan van der Meij, aan wiens tweet ik ook de titel van deze post heb ontleend.

TAGS
DEEL DIT BERICHT