Home / Blog / Het nieuwe festivallen: in de winter in een bungalowpark

Het nieuwe festivallen: in de winter in een bungalowpark

LATER LEZEN

Afgelopen weekend vond in Centerparks De Eemhof de tweede editie van het dance-festival Bungalup plaats. Ja, het staat er echt: een festival in Centerparks. Het feest wordt georganiseerd door dezelfde mensen als Valtifest en wordt gekenmerkt door dezelfde sfeer. Bungalop richt zich volgens DJ Joost van Bellen op “leuke en lieve mensen die van een feest en muziek houden tussen de 21 en 91 jaar”. Omdat de kosten hoog zijn (zo’n 250 euro) trekt Bungalup een welbemiddeld en daardoor wat ouder publiek dan de gemiddelde clubavond in Amsterdam. Het is het nieuwe festivallen: niet afzien in een tentje, maar met je vrienden in een bungalow.

In het subtropisch zwemparadijs werd in zwemkleding gezwommen en gedanst op electro, in het vergadercentrum verzamelden zich als dieren verklede feestgangers. Overdag waren er films, meer muziek maar ook knutselen en pingpongen.

De organisatie liep al jaren met het idee, ooit geïnspireerd door het Southport Weekender. De eerste Bungalup was een groot succes en vond ook navolging in Engeland met Bugged Out!. Centerparks was eveneens tevreden over de samenwerking. Het bungalowpark maakt het mogelijk ook in de winter meerdaagse feesten te organiseren. Organisator Plus1 doet in maart het meer bandjesgerichte festival Where The Wild Things Are, wederom in Centerparks.

Beeld: Joost van Bellen

TAGS
DEEL DIT BERICHT