Home / Blog / Kwart van Amerikaanse huishoudens heeft al een slimme speaker

Kwart van Amerikaanse huishoudens heeft al een slimme speaker

LATER LEZEN

De opmars van de slimme speaker, zoals Amazons Echo, gaat razendsnel in de VS. In het tweede kwartaal van 2018 had 24 procent van de huishoudens een slimme speaker thuis staan. Dat meldt marktonderzoekbureau Nielsen. Dat zijn grotendeels nieuwe aankopen: 62 procent van de mensen met een slimme speaker kocht hem in de afgelopen zes maanden. Daar blijft het niet bij: van die huishoudens heeft 4 op de 10 meer dan één apparaat en 45 procent is van plan meer apparaten aan te schaffen.

De slimme speaker wordt vooral gebruikt als speaker: om muziek mee te luisteren. Daarnaast wordt aan de slimme paal informatie gevraagd – zie de grafiek beneden. Amerikanen koppelen vooral hun smartphones aan het apparaat, al vind ik deze 32 procent opvallend laag. Toch heeft ook al zes procent het slot gekoppeld aan Amazon’s Echo, Google’s Home speaker of Apple’s HomePod.

 

Verschillende Nederlandse media (NRC, BNR) stelden dat 2018 ook bij ons het jaar van de slimme speakers zou worden. Nederlandse cijfers heb ik niet kunnen vinden – mocht iemand die wel hebben dan rapporteer ik ze graag.

DEEL DIT BERICHT