Home / Blog / Nieuw! Een verzekering voor je social-media-account

Nieuw! Een verzekering voor je social-media-account

LATER LEZEN

Er wordt veel gewezen op de risico’s van sociale media en het was dan ook wachten op een verzekeringsmaatschappij die daarop inspeelt. In Groot-Brittannië is het nu mogelijk om accounts op sociale netwerken te verzekeren. De polis richt zich vooral op het dekken van proceskosten die voortvloeien uit gehackte accounts. Bij een claim helpt een team “dedicated case-workers” om je account terug te krijgen en je bij te staan in het juridische proces dat hieruit soms kan voortvloeien.

Verzekeringsmaatschappij Allow stelt dat per dag (!) 600.000 Facebook-accounts gehackt worden. Volgens de verzekeraar is meer dan de helft van de jonge internetgebruikers geïnteresseerd in een verzekering. De CEO van het bedrijf zegt in een interview met Bizreport:

This is a unique piece of consumer social media protection, which perhaps wouldn’t have been needed a few years ago. That’s all changed now. Every Internet user faces a certain level of risk that one day a digital criminal will target them or that they will suffer damage to their reputation.

De dekking komt in de vorm van maximaal £10.000 aan juridische steun en maximaal £3.500 aan vergoeding voor ‘reputatieschade’. Daarnaast belooft Allow klanten risicoanalyse, een RemoveMe service (stopt junkmail en haalt je naam uit marketingdatabases) en privacy tools die online trackers tegengaan. De kosten van de verzekering zijn £3,99 per maand.

Meer informatie over het product hier. Het is mogelijk om de service 30 dagen gratis op proef te nemen.

DEEL DIT BERICHT