Home / Blog / Recensies in de digitale tijd: responsive graphics

Recensies in de digitale tijd: responsive graphics

LATER LEZEN

Voorbeeld The VergeNog maar weinig media weten goed gebruik te maken van de mogelijkheden die digitale media bieden. Tijdschriften en kranten volstaan meestal met knippen en plakken van hun offline content naar online. Technologiewebsite The Verge experimenteert regelmatig met prachtige interactieve beelden en is dus een voorbeeld van hoe het anders kan. Onlangs bracht het een recensie van de nieuwste generatie game-consoles. De Xbox One en de Playstation 4 zouden een nieuwe game-ervaring bieden op visueel gebied en The Verge gaat na in hoeverre dat zo is.

Ze zetten de beelden van vier versies van dezelfde games tegen elkaar af. Het blijkt dat het vooral gaat om hogere resoluties en meer complete werelden. De weinig schokkende conclusie is dat deze games op de nieuwe consoles beter zijn, maar niet veel beter. Het is de vorm waarin The Verge deze bespreking heeft verpakt die interessant is.

De auteur legt zowel op video als in de tekst uit wat zijn bevindingen zijn. Daarnaast zijn er screenshots uit de games. Je kunt versies van die games vergelijken door de liniaal over het scherm te bewegen. Zo wordt heel inzichtelijk in beeld gebracht hoe Battlefield 4 op de Xbox 360 geen vogels heeft maar op de Xbox One wel. Helaas duurt het waarschijnlijk nog erg lang voordat Nederlandse websites van kranten zulke responsive graphics zal tonen.

PS Een goede Nederlandse vertaling van responsive graphics is zeer welkom!

DEEL DIT BERICHT