Home / Blog / Remixcultuur: zelfgemaakte 8-bit game van Game of Thrones

Remixcultuur: zelfgemaakte 8-bit game van Game of Thrones

LATER LEZEN

Remixcultuur is een term die wordt gebruikt om aan te duiden dat bestaande culturele uitingen gecombineerd en aangepast worden om zo een nieuwe culturele uiting te vormen. Een handig voorbeeld is het gebruik van samples in muziek: door samples te mixen maak je een nieuw liedje. Hoe makkelijker het wordt om media te produceren, hoe meer geremixt er zal worden. Onlangs maakte ingenieur en striptekenaar Abel Alves uit Spanje zijn eigen game-versie van Game of Thrones – de televisieserie gebaseerd op de boeken A Song of Ice and Fire.

Hij deed dat in zijn eentje, zonder informaticascholing. Hij gebruikte software waarmee je makkelijk 8-bit games kunt maken. 8-bit verwijst hier naar een oude generatie computers met de kenmerkende beelden en muziekjes uit die tijd – met name de jaren ‘80. Voor de soundtrack koos hij bestaande 8-bit versies van de muziek uit de serie, die zelf natuurlijk ook weer een voorbeeld van remixcultuur zijn.

Het resultaat is een game waar blogs als Wired en Geekosystem lyrisch over zijn. Het spelletje voelt als een Sega-game en heeft meerdere levels. Het is hier gratis te downloaden.

DEEL DIT BERICHT