Home / Blog / Slimme tv’s zijn de toekomst

Slimme tv’s zijn de toekomst

LATER LEZEN

PSFK is een website die technologietrends volgt. In de serie Hedendaags Leven besteedden zij aandacht aan slimme televisies. In de toekomst zullen steeds meer huishoudelijke apparaten via een netwerk met elkaar verbonden zijn – the internet of things. Volgens Mark Viken, vicepresident Brand Marketing bij Sharp Electronics, is een groot HD-scherm daarbij onontbeerlijk. Het maakt niet uit hoe klein een ruimte is, een flatscreen kan aan iedere muur en je kunt dankzij de HD-kwaliteit heel dichtbij zitten. Kijkers willen on-demand programma’s kunnen kijken op ieder apparaat, of dat nou de tv of tablet is. Op het grote scherm willen zij ook informatie uit de cloud kunnen halen: overal en altijd bij al je bestanden kunnen dus.

Het is de vraag wat dit betekent voor televisiekijken. Het is onwaarschijnlijk dat realtime kijken verdwijnt: net als bij radio vinden mensen het fijn om verrast te worden. Bovendien hebben mensen behoefte aan het gelijktijdig beleven van een televisieprogramma: Zomergasten in de herhaling kijken is minder leuk, al was het maar omdat je dan niet erover kan twitteren. Veel zal ook afhangen van de manier waarop besturingssystemen programma’s op elkaar laten aansluiten. Zo is Apple TV vreselijk voor windowsgebruikers. Tot slot blijft het de vraag waarover apparaten dan met elkaar moeten gaan praten.

Update: wat is de toekomst zonder problemen met surveillance? Lees dit bericht over hoe zulke tv’s inwettig privĂ©gegevens verzamelen http://www.cbpweb.nl/Pages/pb_20130822-persoonsgegevens-smart-tv.aspx

 

DEEL DIT BERICHT