Home / Blog / Smart spijkerjack is nergens een oplossing voor

Smart spijkerjack is nergens een oplossing voor

LATER LEZEN

Bij Diep zijn we doorgaans sceptisch over wearables, kleding met smart technologie erin verwerkt. Het belooft veel, maar je vraagt je steeds af wie het zou gaan dragen en wat dat zou opleveren. The Verge rapporteert vandaag over een nieuw spijkerjack van Levi’s met de ietwat malle naam Project Jacquard. Samen met Google ontwikkelde het merk een denimjas met daarin bewegingssensoren. Aan de buitenkant zie je niks, maar een bluetooth dongel vertaalt bepaalde bewegingen naar commando’s op je telefoon.

Een redacteur legt het uit en doet het voor:

In het marketingverhaal van het smart jack draait het om hippe fietsers die niet op hun telefoon kunnen kijken en die om duistere redenen geen koptelefoon gebruiken. Waar The Verge enthousiast is, vraag ik me vooral af welk probleem deze techniek nu precies moet oplossen. Mijn bluetooth koptelefoon bedien ik makkelijk met één hand aan de zijkant van mijn oor. Als je echt graag je notificaties wilt weten terwijl je fietst heb je al een smartwatch. Het voorlezen van notificaties lijkt mij overigens veel storender in het verkeer dat een snelle blik op mijn telefoon – maar wellicht zegt dat vooral iets over mij als fietser.

Het jack kost overigens $350.

TAGS
DEEL DIT BERICHT