Home / Blog / Vooruitblik op het voorjaarstelevisieseizoen

Vooruitblik op het voorjaarstelevisieseizoen

LATER LEZEN

looking_hboWaarschijnlijk kom je er in januari helemaal niet aan toe om in te halen wat je allemaal gemist hebt op televisie in 2013. Wie is de Mol is terug, Sherlock is zelfs alweer afgelopen en Girls is weer begonnen. Om over House of Cards maar te zwijgen (block dat weekend alvast maar in je agenda). Dan komt er ook nog eens een hele dozijn nieuwe titels toe die mogelijk het gespreksonderwerp worden bij de koffieautomaat. Zoals gebruikelijk in het voorjaar: een handjevol steengoede series, maar vooral heel veel pulp. Aan welke moet je je de komende tijd gaan wagen?

True detective
De tijd tussen de aankondiging dat Woody Harrelson en Matthew McCononaughey samen in een serie gingen spelen en de eerste aflevering duurde veel te lang. Maar het is zover. In True Detective spelen de twee een detectiveduo die zeventien jaar lang een seriemoordenaar te pakken proberen te krijgen. Van HBO, dus sowieso +1 en Harrelson samen met McConaughey is zeker nog wat plusjes erbij. Kan bijna niet tegenvallen.

Start: 12 januari.

Looking
Ook van HBO is Looking, over drie homoseksuele mannen in San Fransisco. Of dat een interessant genoeg gegeven is om een groot publiek te bereiken moet nog maar blijken, maar hé Queer as Folk en The L Word wisten het ook voldoende seizoenen vol te houden. De trailer ziet er in ieder geval veelbelovend uit met voldoende diversiteit tussen de karakters en geen stereotype representatie van de ‘homoseksuele man’. Dat televisietijdperk zijn we gelukkig inmiddels gepasseerd. Bovendien is Jonathan Groff één van de hoofdpersonages, dus daar doen we al helemaal niet moeilijk over.

Start: 19 januari.

http://youtu.be/I1u1CkRFVRs

Intelligence
De trailer is behoorlijk clichématig, dus echt serieus kunnen we Intelligence niet nemen. Maar Josh Holloway, Sawyer uit Lost, zit erin. Dus dat willen we wel zien. Grote kans dat het niets wordt, maar mogelijk een fijne guilty pleasure.

Start: 24 februari.

Sirens

De Britse Sirens was met slechts één seizoen veel te kort. Of de Amerikaanse remake van USA een langer leven beschoren is moet nog maar blijken. De trailer is nu niet echt grappig en lijkt de timing van het origineel te missen. Liever kijk je dus gewoon het origineel.

Start: 6 maart.

The 100
Toegegeven, The CW heeft in een eeuwigheid geen goede serie gemaakt en staat garant voor dramatische tiener romcom. Dat is dus -1 voor The 100. Of het iets gaat worden met de serie gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks is dus nog maar de vraag. Toch is er iets intrigerends aan de trailer: Een groep jongeren keert terug naar de aarde om te kijken of het daar leefbaar is na een of andere atoomramp. Dus er is een tweekoppig hert, watermonster en natuurlijk nog verstekelingen op de aarde. Een soort van sci-fi Lost dus.

Start: 19 maart.

http://youtu.be/Bum7f5XAbkE

Crisis
In Crisis wordt een groep kinderen van hoge piefen ontvoert. Onder hen ook de zoon van de president van de Verenigde Staten. Hoeveel films en series kunnen daar nog over gemaakt worden? Waarschijnlijk tot het einde der tijd. Regisseur is die van klassiekers als Patriot Games en Clear & Present Danger. En Gillian Anderson speelt een paar afleveringen mee. Dus dat is altijd fijn. Nog niet helemaal duidelijk wanneer het uitgezonden wordt, maar goede actie om naar uit te kijken.

Start: Onbekend.

RAMSES
Tot slot nog iets van eigen bodem: de vierdelige dramaserie RAMSES over de jonge jaren van de artiest. Eindelijk hebben we iets terug voor de matige seizoenen van Penoza en Overspel. RAMSES werd geregisseerd door Michiel van Erp en acteur Maarten Heijmans vertolkt de rol van Ramses Shaffy. Noortje Herlaar speelt zijn geliefde, Liesbeth List. De eerste aflevering was in ieder geval steengoed.

Start: 11 januari.

Hoofdafbeelding: Looking (HBO).

Dit stuk verscheen eerder op Goede Kleedjes, het blog waar Hidde en anderen schrijven over populaire cultuur.

TAGS
DEEL DIT BERICHT