Home / Blog / Belle, tijdschrift voor christelijke tienermeisjes

Belle, tijdschrift voor christelijke tienermeisjes

LATER LEZEN

In de VS lopen evangelische organisaties voorop bij de inzet van nieuwe media om hun achterban en mogelijke nieuwe leden te bereiken. Je ziet dat er daar een aparte mediasfeer is ontstaan voor Christenen, met eigen muziek, eigen televisie en eigen sites. In Nederland gebeurt dat in mindere mate maar ook hier hebben Christenen behoefte aan eigen media. Voor een deel komt dat omdat ze op zoek zijn naar gelijkgestemden. Daarnaast is er behoefte aan een ‘goedkeuringsstempel’: de wetenschap dat de inhoud veilig is, dat er geen godslastering plaatsvindt bijvoorbeeld.

Een voorbeeld van zo’n eigen medium is Huis van Belle, online magazine voor christelijke tienermeiden. Op de site staan onderwerpen die meisjes aanspreken, zoals een recensie van paardenboeken en nagellaktips. Het geloof is aanwezig in de vorm van levenslessen maar ook in de bio’s van de bloggers die voor de site schrijven.

In september lanceerde er ook een papieren versie, Belle. Dit blad, te koop bij christelijke boekhandels, wil graag het zelfvertrouwen van meisjes vergroten. ‘Eerlijkheid’ is daarbij het sleutelwoord. Het is de vraag in hoeverre dat voorbehouden is aan christelijke meisjes. Zowel de site als het papieren blad lijken het goed te doen bij de doelgroep.