Home / Blog / Bijzondere docu over de aantrekkingskracht van dance

Bijzondere docu over de aantrekkingskracht van dance

LATER LEZEN

In Extase is een documentaire uit de stal van Pieter van Huystee. Regisseur Ruud Pelgrum onderzocht de relatie tussen dancemuziek en extase. Hij sprak meerdere DJs over de manier waarop zij muziek maken. Sandrien, Joris Voorn, Lucien Foort, Kareem Raïhani, Menno de Jong, Joost van Bellen, DJ Korsakoff en DJ Isis vertellen in hun eigen studio’s hoe ze nummers opbouwen. Vervolgens schakelt het beeld (en geluid!) naar de clubs en feesten, van Trouw tot Sensation, waar deze DJs hun muziek tot het volle recht laten komen. Het resultaat is een bijzondere documentaire die je echt meeneemt naar de dansvloer.

In Extase laat veel bezoekers van dancefeesten zien, maar zij komen niet aan het woord. Zo kan het gebeuren dat in de hele film het woord XTC niet één keer valt. De film lijkt daardoor enigszins een propagandafilm voor Nederlandse dancemuziek – een belangrijk exportproduct. Dat geeft echter niet, want iedere danceliefhebber zal opgaan in de sfeer van feesten die Pelgrum uitstekend heeft weten te vatten.

Het Amsterdam Dance Event vormt een tweede kans om de documentaire op groot scherm te beleven. Er is zijn screenings in de Melkweg op woensdag 16 oktober om 15.00 en vrijdag 18 oktober om 18.00 uur. De Avro zendt In Extase zaterdag 19 oktober in verkorte versie uit om om 21.25 uur op Ned3.

TAGS
DEEL DIT BERICHT