Home / Blog / Boatbound is de Airbnb voor boten

Boatbound is de Airbnb voor boten

LATER LEZEN

Varen met een bootje is leuk, maar het hebben van een bootje is vaak minder leuk. Een boot gebruik je maar een aantal dagen per jaar, maar vraagt om veel onderhoud. Boten kun je ook huren, maar dat is vaak erg duur. Internet maakt een nieuwe economie mogelijk waar huurders en verhuurders makkelijk met elkaar in contact kunnen komen en enigszins vertrouwen kunnen opbouwen – het veelgeprezen Airbnb-model. Nu komt er een site waar botenbezitters hun boot ter tijdelijke huur kunnen aanbieden: Boatbound.

Boatbound zal pas later dit jaar lanceren, maar je kunt je al wel vast aanmelden. Boatbound gaat een marktplaats zijn. Je kunt zoeken op type boot en locatie, sorteren op prijs en andere factoren, reviews lezen en boekingen maken via een kalender-applicatie, zo meldt Techcrunch. Boatbound incasseert een percentage van de huur. Dat geld wordt vooral gebruikt voor de verzekering. Als je als huurder zelfs maar een krasje veroorzaakt, wordt dat gedekt. Niet iedereen kan varen en daarom moeten geïnteresseerden duidelijk hun vaarervaring opgeven.

Het bedrijf is gevestigd in de VS en lijkt zich vooral op het hogere segment te richten. Ongetwijfeld zal de app erg populair zijn in Amsterdam, waar veel particulieren een bootje hebben waarvan het lucratief is deze te verhuren. Nu al wordt er hard opgetreden tegen bootverhuurders. Ook zijn er booteigenaren die in het Centrum illegaal toeristen ronselen. Wanneer het niet langer nodig is om zachtjes op straat ‘psssst’ te roepen maar dit proces via een website gaat die ook nog eens risico’s dekt, zal het aantal niet-geregistreerde bootverhuurders in Amsterdam flink toenemen. Ongetwijfeld zal dit ook leiden tot onvrede bij de gemeente die eerder al Airbnb in de ban deed.

Gevonden via Iskander Smit

DEEL DIT BERICHT