Home / Blog / Capsulehotel-achtige tent voor het nieuwe type festivalbezoeker

Capsulehotel-achtige tent voor het nieuwe type festivalbezoeker

LATER LEZEN

De B and BeeOoit was popmuziek het domein van de jeugd. Als je een baan en een lief gevonden had, dan hield je je met serieuzere zaken bezig. Dat is allang niet meer zo. Pinkpop werd dit jaar overspoeld door vijftigers en zestigers. Dat had te maken met het optreden van The Rolling Stones, maar past in een bredere trend: festivals worden door jong en oud bezocht. In je hoofd word je misschien niet oud, maar de leeftijd van je lichaam kan toch parten spelen bij festivalbezoek. We schreven al dat er festivals worden gehouden in bungalowparks zodat je niet in een tentje hoeft af te zien. Vlaamse creatievelingen speelden in op deze veranderingen en maakten een ideale tent voor mensen die geen zin meer hebben in een matje.

De B-and-bee is een slaapcel voorzien van opslagruimte voor bagage, een locker, licht en stroom. Er is een tweepersoonsmatras die kan worden omgebouwd tot een stoel. Het ziet eruit als een kruising tussen een Japans capsulehotel en een tent. De cellen worden gestapeld geplaatst.

B and BeeDe B-and-bee is een concept van Compaan en Labeur vzw. Zij wonnen een creatieve wedstrijd in Antwerpen en dienden het idee daarna samen met One Small Step en Achilles Design in voor de innovatiebeurs CICI 2014, waar zij een van de zestien geselecteerde projecten waren. Het ontwerp is gemaakt op basis van input van festivalgangers. Sociale economie en duurzaamheid zijn van belang voor de makers – zoals we gewend zijn van dit type projecten.

Op de Gentse Feesten is het honingraathotel gepresenteerd. Volgend jaar zal de B-and-bee beschikbaar zijn op Belgische festivals – en wellicht ook wel in Nederland.

DEEL DIT BERICHT