Home / Blog / Creatieve CV-vulling voor promovendi: dans je dissertatie

Creatieve CV-vulling voor promovendi: dans je dissertatie

LATER LEZEN

Iedereen die net aan zijn doctoraat begint, worstelt met bondig uitleggen waar het nu precies over gaat.  Hoe dichterbij je bij het einde bent, hoe makkelijker dat wordt. Toch blijft het een hele taak om in lekentaal duidelijk te maken wat je onderzoek inhoudt en welke inzichten je hebt opgedaan. Als je het niet onder woorden kunt brengen, kun je het ook dansen. Gonzo Labs is een organisatie die wetenschappers aanmoedigt creatief te zijn met wetenschap. Al vijf jaar lang organiseren zij de wedstrijd Dance Your PhD, gesponsord door het wetenschappelijk tijdschrift Science.

Er zijn vier categorieën: natuurkunde, scheikunde, biologie en sociale wetenschap (die losjes worden toegepast). De winnaar in iedere categorie wint $500. Voor de eindwinnaar wordt dat bedrag verdubbeld. Mocht dat onvoldoende overtuigen: de winnaar wordt ook vermeld in Science, waarmee de prijs absoluut CV-waardig is.

Zo lees je hoe je meedoet. Hier de winnaars van vorig jaar. In het filmpje beneden: Intellectual Courage and the Social Construction of Terrorism; Embodying Reality van politicoloog Cindi Karaffa.

Gevonden via Geekosystem.

DEEL DIT BERICHT