Home / Blog / De schade die binge-watching het milieu aanbrengt

De schade die binge-watching het milieu aanbrengt

LATER LEZEN

Televisiekijken vreet energie. Dat gaat niet alleen om het scherm in je kamer, maar vooral om dataopslag. Hierover gaan wilde, onjuiste schattingen de ronde. Zo zou dertig minuten streamen gelijkstaan aan 6,5 kilometer autorijden. Deze uitstoot is lastig te berekenen, stelt Wired in een artikel. Netflix kan niet zozeer een metertje aan haar verbruik hangen. Dat is vervelend, wat het is belangrijk om te weten wat de Co2-voetafdruk van het bedrijf is als het die voetafdruk wil verkleinen. DIMPACT is een nieuwe tool die dat mogelijk maakt.

“The tool, which is partially industry-funded, is essentially an elaborate calculator built to help digital media companies map and manage their carbon footprints. There are four modules, each representing different sectors – video streaming, advertising, publishing and business intelligence. In Netflix’s case, Schien explains, the video streaming module consists of a superset of all the processes that Netflix would find in its organisation: a simulation of our favourite show reaching us from a data centre, for instance.”

DIMPACT gaat vergelijken makkelijker maken: wat is slechter, een uurtje Netflix kijken of naar de bioscoop gaan met de auto? Bovendien kan de tool helpen inzicht te geven in waar de pijnpunten zitten. Het kan bijvoorbeeld beter zijn voor het milieu om een show die vooral door Engelsen wordt gekeken, in Engeland te hosten.

DEEL DIT BERICHT