Home / Blog / Facebook verbiedt bootycalls

Facebook verbiedt bootycalls

LATER LEZEN

Van Facebook mag je op het platform niet meer over seks praten. Dat schrijft Evelyn Austin van Bits of Freedom in een blogpost. Facebook gaat daarin heel ver: zelfs suggestieve vragen als ‘zin in een gezellig avondje?’ vallen onder de nieuwe regels, die zijn ingevoerd zonder de gebruikers daarover te informeren.

In de VS is de nieuwe wet FOSTA/SESTA van kracht, die onder het mom van het tegengaan van mensenhandel het sekswerkers belemmert online hun diensten aan te bieden. De ‘opschoning’ van Tumblr, waar we twee weken geleden over schreven, is ook aan deze wet toe te schrijven.

Austin maakt zich – terecht – zorgen wat dit betekent voor de rechten van sekswerkers in Nederland:

In Nederland wordt elke dag gevochten voor het behoud van een samenleving waarin er openlijk gesproken kan worden over seksualiteit. Er wordt hard gewerkt om de rechten en bescherming van sekswerkers beter in de wet te verankeren. Het beleid van Facebook staat haaks op deze inzet. Het is onacceptabel dat wetgeving uit een ander land nu al kwetsbare groepen in onze samenleving verder onder druk zet. Wie beschermt onze verworven vrijheden?

DEEL DIT BERICHT