Home / Blog / Gaat de Home-App Facebook redden?

Gaat de Home-App Facebook redden?

LATER LEZEN

In bijna elke krant van vandaag staat een bericht over de lancering van de nieuwe app van Facebook: de Facebook Home-App. Anders dan verwacht, gaat Facebook dus geen eigen telefoons produceren, maar gaat de nieuwe app Android-mobieltjes door een best ingrijpende software-reconfiguratie veranderen in Facebook-mobieltjes. Foto’s en berichtjes verschijnen na de installatie van Home nu meteen op het scherm. Er hoeft geen app meer worden opgestart en het tijdrovende scrollen door de tijdlijn vervalt.

Ondanks het overweldigende PR-succes van de lancering van Home rijst de vraag of consumenten deze app ook daadwerkelijk massaal gaan gebruiken. In het licht van een aantal recente onderzoeken naar het gebruik van Facebook kunnen hier een aantal vraagteken bij gezet worden. Zo kampt Facebook al langer met een dalende populariteit en lopen steeds meer jongeren over naar andere platformen als het gaat om het delen van foto’s of het uitwisselen van berichten. Zij vinden Facebook veel te riskant en zijn door de aanwezigheid van steeds meer ouders minder snel geneigd private gebeurtenissen en foto’s te delen. Het is juist onwenselijk voor hen dat hun foto’s en berichten op het scherm verschijnen wanneer vrienden of kennissen hun mobieltjes in het café op tafel leggen.

In het verhogen van de openbaarheid van Facebook druist de Home app tegen de voorheersende trend naar meer privacy in. Het lijkt dan ook hoogst onwaarschijnlijk dat het Facebook gaat lukken op deze manier het tij te keren.

DEEL DIT BERICHT