Home / Blog / Geaccepteerde wachttijd op online stream extreem laag

Geaccepteerde wachttijd op online stream extreem laag

LATER LEZEN

Wachten is stom. Hoe snel je internetverbinding ook wordt, wachten tot iets geladen is blijft stom. In een recente studie [PDF] gepresenteerd op de Internet Measurement Conference is onderzocht hoe snel kijkers het opgeven. Dat blijkt heel snel: twee seconden. Er werd gekeken naar streams van twaalf grote leveranciers, vergelijkbaar met Uitzending Gemist.

De onderzoekers maten de kwaliteit van de video: de beschikbaarheid van de stream, hoe lang het duurde voor de stream startte en hoeveel er opnieuw gebufferd moest worden (wat onderbrekingen veroorzaakt). Daarnaast werd het gedrag van de kijker gemeten: of hij/zij het opgaf en hoe lang er gekeken werd. In de dataset zaten 23 miljoen video playbacks van 6,7 miljoen unieke gebruikers. Door een quasi-experimenteel onderzoeksontwerp toe te passen kon naast samenhang tussen kijktijd en kwaliteit ook een oorzakelijk verband worden vastgesteld.

  • Twee seconden vertraging is genoeg om iemand weg te doen klikken. Iedere extra seconde zorgt voor 5,8 procent meer ‘wegkliks’.
  • Kijkers zijn minder tolerant bij korte filmpjes dan bij – bijvoorbeeld – een aflevering van een uur.
  • Hoe beter de internetverbinding, hoe minder geduld. (Logisch: je verwachting is hoger.)
  • Kijkers op mobiel zijn geduldiger.
  • Hoe meer er gebufferd moet worden, hoe korter de video wordt bekeken. Daarbij geldt dat een buffervertraging van één procent van de speeltijd van de video de kijktijd van de video met vijf procent verlaagt.

Hoe geduldig ben jij?

TAGS
DEEL DIT BERICHT