Home / Blog / Harry Potter komt naar Facebook

Harry Potter komt naar Facebook

LATER LEZEN

Ergens aan het begin van deze eeuw kocht ik een digitaal fotolijstje. Je kon er een slideshow van je vakantiefoto’s inzetten. Het leek leuk, maar het sloeg niet aan (al schijnen ouderen ze nog te hebben staan). Het voelde toen best Harry Potter-ig. In de tovenaarswereld waren foto’s in de krant magisch omdat ze bewogen. In feite waren het gifjes.

Korte filmpjes doen het goed op Vine, het platform van Twitter. Nu wordt het ook mogelijk om op Facebook bewegende foto’s te uploaden. Ze worden¬†cinemagraph profile photos genoemd en het zijn korte loops van zeven seconden. Er zit een kleine, herhaalde beweging in.¬†Momenteel is Facebook de optie aan het uitrollen en zoals zo vaak is Noord-Amerika als eerste aan de beurt.

Gaat het aanslaan? Ik denk van niet. Ze zijn niet heel moeilijk om te maken, maar een foto uploaden is veel gemakkelijker. Bovendien heb je met een foto veel meer controle over wat je laat zien. Uiteindelijk is dat wat mensen willen van hun profielfoto: controle over beeld. Desalniettemin zullen bedrijven er vast geweldige mogelijkheden in zien.

DEEL DIT BERICHT