Home / Blog / Het grootste gevaar van sexting is sexting gevaarlijk vinden

Het grootste gevaar van sexting is sexting gevaarlijk vinden

LATER LEZEN

Sexting – het verzenden van seksueel expliciete beelden of teksten via je telefoon – zorgt regelmatig voor zorgen. Zo ging de aflevering van Telefacts van de Vlaamse zender VTM dinsdag over dit onderwerp. De toon was duidelijk (let ook op de verdrietige teddybeer). Deb Levine, directeur van het ISIS (Internet Sexuality Information Services), kijkt op een andere manier naar het fenomeen en ziet nuances. Haar recente artikel [abstract] in het Journal of Adolescent Health begint met een duidelijke quote van Marty Klein: “The same thing happens repeatedly whenever a new technology is introduced into Western popular culture: It becomes an instrument with which to terrify ourselves and others about sex”

Op basis van twee geciteerde studies waaruit blijkt dat jongeren wel aan sexting doen maar dat dit niet noodzakelijk leidt tot gevaarlijker seksueel gedrag, komt ze tot de volgende redenen waarom jongeren aan sexting zouden doen:

  1. Sexting is a standalone safer sex practice.
  2. Sexting is a risky (and risqué) sexual behavior.
  3. Sexting is part of the repertoire of sexually active young adults in relationship.
Wellicht zal blijken dat het vaak een complex samengaan is van deze drie redenen. Er is natuurlijk nog verder onderzoek nodig. Het grootste gevaar is het puur als iets gevaarlijks te bekijken. Die gevaren zijn er (zeker het verder verspreiden), maar niet enkel volgens Deb Levine.

Dit stuk verscheen eerder op Pedro’s blog X, Y of Einstein
TAGS
DEEL DIT BERICHT