Home / Blog / Image-generator DALL-E 2 nu beschikbaar voor iedereen – dit is wat ik ermee deed

Image-generator DALL-E 2 nu beschikbaar voor iedereen – dit is wat ik ermee deed

LATER LEZEN

In april schreven we over DALL·E 2, een kunstmatige intelligentie die hoge resolutiebeelden kan maken op basis van woorden (“A bowl of soup that looks like a monster, knitted out of wool”). De technologie van zulke image synthesis models heeft inmiddels een vlucht genomen. Google kwam in mei met Imagen, een tool die hetzelfde doet als DALL-E 2, maar dan net iets beter. Meta (oftewel Facebook) kondigde onlangs aan een videogenerator te hebben ontwikkeld, Make-A-Video, die vanuit woorden video kan genereren.

Helaas waren deze diensten niet voor het grote publiek beschikbaar. Dat moest terecht bij alternatieven. Inmiddels is de wachtrij bij DALL-E weg en kan iedereen een gratis account aanmaken. Ik moest me inhouden hier niet de rest van de dag mee te gaan spelen. Ik kon het alleen niet laten om het commando te geven dat ik vorige week bedacht bij deze blogpost over de auteursrechtelijke kwesties die opdoemen rond zulke technologie: “rabbit in the style of Matisse“. Ik zou de resultaten zo als serie aan de muur hangen:

Toen ik de resultaten zag, bedacht ik me dat ik specifieker had moeten zijn: ik wilde een “rabbit in the style of Matisse blue nude”. Toen ik dit in DALL-E ingaf, kreeg ik een afwijzing: mijn opdracht zou het contentbeleid overtreden, waarschijnlijk vanwege dat woordje naakt.

Misschien werkt het wel met de originele Franse naam van het schilderij? Jawel: “rabbit in the style of matisse Nu bleu II” genereert wel gewoon resultaten:

Ben zo terug, even fotolijsten kopen.

DEEL DIT BERICHT