Home / Blog / MTV VMA’s: Instagram en wiet roken zijn cool

MTV VMA’s: Instagram en wiet roken zijn cool

LATER LEZEN

Zondagavond werd in de VS de 31ste editie van de MTV Video Music Awards uitgezonden. De show staat doorgaans garant voor memorabele momenten, al dan niet gepland. De kus tussen Madonna en Britney, Diana Ross die Lil’ Kims borst beetpakt en natuurlijk Kanye West die Taylor Swift onderbrak tijdens haar speech. Ook dit jaar was er controverse. Nicki Minaj haalde uit naar Miley Cyrus, die iets naars over haar gezegd had in een interview.

Er waren opmerkelijk veel verwijzingen naar Instagram. Waar celebrities eerst ‘echte’ inkijkjes in hun leven gaven via Twitter (denk aan Ashton Kutcher die als eerste de miljoen volgers haalde in april 2009), is het sociale netwerk of choice nu Instagram. Dat is veelzeggend, omdat Instagram met haar filters een laagje glamour op de realiteit legt. Instagram gaat over ideaalbeelden.

Daarnaast werd er veel verwezen naar wiet roken. Dat komt ongetwijfeld door Miley Cyrus, die de avond presenteerde en zich graag positioneert als wild meisje. Het komt ongetwijfeld ook door de recente golf van ‘legaliseringen’ van marihuana in Amerikaanse staten. Hoe dan ook, voor de Nederlandse kijker komt dat allemaal wat knullig over.

Tot slot viel op dat het nauwelijks over politiek ging. In een bewogen jaar voor de VS met veel politiegeweld tegen zwarte mensen was het een teleurstelling dat niemand zich hiertegen uitsprak, op een kleine verwijzing van Snoop Dogg na.

DEEL DIT BERICHT