Home / Blog / Online seksadvies van vriendinnen die je niet kent

Online seksadvies van vriendinnen die je niet kent

LATER LEZEN

Het kanaal bestaat al een tijdje, maar ik ontdekte het pas sinds kort: Theemutsen. Twintigers Darcy Lazar en Jade den Adel geven op hun YouTube-kanaal advies over seks en seksualiteit. Darcy had al eerder een beautykanaal. Elke vrijdag geven de vriendinnen antwoord op kijkersvragen. De vriendinnen-setting wordt sterk benadrukt in de filmpjes: Darcy en Jade zitten op de bank, maken grapjes en nemen af en toe een slok thee.

De kijkersvragen verschillen nauwelijks van de vragen die jongeren vroeger naar tienerbladen stuurden. Moet ik de eerste stap zetten? Wat moet ik doen bij een droog gevoel na de seks? Zijn mijn borsten te groot? Darcy en Jade zijn geen hulpverleners en hebben geen achtergrond in de seksuologie, en verwijzen daarom bepaalde gevallen door naar een psycholoog of huisarts. Dat gebrek aan professionele opleiding maakt niet veel uit: de vragen nodigen vooral bemoedigend advies uit. De meisjes zitten qua leeftijd net iets boven de doelgroep en vervullen zo de functie van een oudere vriendin of familielid.

Darcy en Jade brachten ook een boek uit dat in het najaar verscheen. De informatie daarin is, in tegenstelling tot het advies via de site, gecontroleerd door professionals. De kans is groot dat vooral volwassenen daarin ge√Įnteresseerd zijn: als het tiener is het natuurlijk veel handiger anoniem YouTube te kijken dan op de bank in het boek bladeren.

Hieronder: moet ik me als meisje schuldig voelen als ik masturbeer?

De informatie is zeker niet alleen voor meisjes. Zo geven de Theemutsen hier advies aan jongens over hoe om te gaan met een ongestelde vriendin:

DEEL DIT BERICHT