Home / Blog / ‘Taakje-apps’ maken het leven van vrouwen moeilijker

‘Taakje-apps’ maken het leven van vrouwen moeilijker

LATER LEZEN

Chore apps zijn apps waarmee je huishoudelijke taken (vuilnis buiten zetten, tafel dekken) makkelijk kan verdelen onder het gezin. Voorbeelden zijn Cozi, Quirl en Dragon Family. Het idee is dat ze moeders ontlasten – moeders die nog steeds het merendeel van deze taken voor rekening nemen. Dat blijkt niet zo te zijn.

Technology Review legt uit waaraan dat ligt. Het zijn vooral moeders die op de apps zich richten en vooral moeders die ze gebruiken. Een andere reden is dat veel van het werk dat moeders doen mentaal en emotioneel is, in plaats van fysiek.

“These tasks might include researching the best deal for a couch or remembering that it’s time to schedule a child’s visit to the dentist. It’s time-consuming work, even if it’s mostly hidden from others.”

Daarnaast vindt er vaak een tegenreactie plaats als mensen (mannen) erachter komen dat taken zo ongelijk verdeeld zijn. Ze worden defensief en willen niet meer. Het grootste probleem blijft dan: hoe zorg je dat de man meer wil doen? Voor die vraag bieden zulke apps geen antwoord.

TAGS
DEEL DIT BERICHT