Home / Blog / Zombies verslaan in je eigen buurt in nieuwe augmented-reality-game

Zombies verslaan in je eigen buurt in nieuwe augmented-reality-game

LATER LEZEN

Het nieuwe iPhone-spel Map The Dead heeft alles in zich op een grote hit te worden. Niet alleen speelt de game in op de populariteit van zombies, het combineert ook slim verschillende mogelijkheden van je smartfoon. De zombie-apocalyps heeft plaatsgevonden en de speler moet zich zien te redden. Hij begint in zijn eigen huis. De app krijgt van Foursquare gegevens door van locaties in de buurt. Daar kun je heen op zoek naar munitie en voorraad – al moet je daarvoor natuurlijk wel zombies verslaan.

De combinatie met Foursquare werkt erg goed. Je hebt het gevoel dat je echt naar een plek gaat. Zo verwachtte ik dat het extra makkelijk zou zijn om zombies in een coffeeshop te verslaan en had ik een bijzonder gevoel toen ik alle zombies in De Balie had vermoord op een avond dat daar een debat plaatsvond.

Je kunt alleen locaties doorzoeken in de buurt van de plek waar je fysiek bent. Ga je ergens anders heen ‘in het echt’, dan kun je ook bij locaties die daar in de buurt zijn. Je raakt dan wel verder af van je basis (voor de meeste mensen hun echte huis) wat betekent dat je extra voorraad moet meenemen als je van huis gaat en het spel verder wil blijven spelen.

In het spel kun je andere spelers op gebruikersnaam zoeken. Het voordeel hiervan is dat je in hun basis kunt, zodat je wapens en gezondheid kunt aanvullen als je onderweg bent. Het loont dus om vrienden te hebben die verspreid over de stad wonen.

Het spel is net uit voor de iPhone en bevat nog een aantal bugs, zoals spullen die zomaar verdwijnen uit je base. De augmented reality maakt het spel desalniettemin echt de moeite waard. En wie weet helpen de vaardigheden die je in het spel opdoet je als de echte zombie-apocalyps plaatsvindt.

DEEL DIT BERICHT